Wanneer ga je over tot presommatie?

Een presommatie wordt door een incassobureau gedaan als laatste maatregel voordat je een incasso opstart. Meestal is dit met vertrouwde klanten die je niet te hard wilt aanpakken omdat de relatie goed is. Toch moeten ook deze klanten tot betalen worden aangemaand. Door dit uit te laten voeren door een incassobureau geef je genoeg gewicht aan je verzoek, zonder met juridische stappen te moeten dreigen. Voor meer informatie en de mogelijkheid een presommatie te starten ga je naar www.bmkgroep.nl.

Wat is een presommatie precies?

Meestal houdt een presommatie in, dat een incassobureau een brief schrijft naar de debiteur met zijn eigen briefpapier maar namens jou. Hierin staat dat de klant dringend wordt verzocht tot betaling over te gaan binnen een bepaald tijdsbestek, maar dat er nog geen juridische stappen zijn ondernomen. Vaak wordt de klant ook verzocht de kosten van het incassobureau te dekken. En dat als de betaling toch nog uitblijft, het incassobureau de verdere afhandeling zal overnemen. Het bedrag dat verschuldigd is inclusief de kosten van het incassobureau worden direct op jouw rekening gestort.

Waarom presommatie?

Presommatie is een zeer effectieve manier om je geld te krijgen, zonder dat je met juridische stappen dreigt. Je laat zien dat je serieus bent, maar dat je de relatie wilt behouden. Dit is het belangrijkste voordeel van een presommatie. Ook is het voor jou beter om zo je geld te ontvangen dan met een langdradige juridische procedure.

De uitkomsten van een presommatie

Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk. De eerste is dat de klant betaalt, jij betaalt het incassobureau, de zaak is afgedaan en de relatie met de klant kan voortgezet worden. Dit is wat je uiteindelijk wilt. Een andere optie is dat de klant betaalt, maar dat ze verder niet meer met jou in zee willen gaan. De laatste optie is dat de klant niet betaalt. Het incassobureau kan je verder helpen met hoe de volgende stappen te ondernemen.

Published by