Korte metten maken met wanbetalers

Debiteuren achterna zitten voor achterstallige betalingen is niet ieders favoriete bezigheid. Toch is dit een essentieel onderdeel van je debiteurenbeleid, en is het belangrijk dat je het geld krijgt waar je recht op hebt. Zijn de processen van jouw debiteurenbeheer niet van voldoende kwaliteit, dan zal de lijst met wanbetalers almaar groter worden. En er komt dan een moment waarop je door de bomen het bos niet meer ziet. Blijf niet in die situatie steken, maar laat je debiteurenbeheer uitbesteden.

Waarom uitbesteden?

Het uitbesteden van je debiteurenbeheer heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste zijn dit professionals die precies weten hoe een debiteurenlijst zo snel mogelijk in te korten. Ze doen dit uit naam van jouw bedrijf en eventueel met jouw briefpapier en handtekening. Ook hebben deze mensen de skills de klanten beleefd en netjes te benaderen, zodat je soms een verbeterde zakenrelatie zal zien en een opgeleide klant. Een derde partij met een frisse kijk kan ook precies zien waar jouw processen problemen veroorzaken en je helpen deze te verbeteren. En als laatste kunnen ze vervolgens jouw werknemers opleiden en klaarstomen voor het werk wanneer de lijst is opgeschoond.

Uitbesteden hoeft niet duur te zijn

Vaak zijn de kosten voor het uitbesteden van je debiteurenbeheer lager dan je denkt. Het is mogelijk een derde partij tijdelijk in te huren, maar waarom overweeg je niet om je debiteurenbeheer voor altijd uit te besteden? Op die manier weet je zeker dat het goed zal gebeuren, heb je altijd inzage in de voortgang en kun je rekenen op een professionele communicatie met je klanten. Zo zal je je debiteurenbeheer omzetten in een positieve actie waarbij je de communicatiemogelijkheid met de klant aangrijpt om de relatie te versterken. Tevreden klanten en een gezonde boekhouding; dat wil toch iedere ondernemer?

Published by