Detectors voor één soort gas

Als er gassen vrijkomen wil je dit zo snel mogelijk weten zodat er geen gevaarlijke situaties voor mens en milieu kunnen ontstaan. Om in een bedrijf waar met gassen gewerkt wordt de veiligheid van de werknemers te kunnen waarborgen kun je gas meters aanschaffen die een signaal afgeven als er iets niet goed is en er gas weglekt.

Betrouwbare meter

Als er maar één soort gas gebruikt wordt en mogelijkerwijs kan ontsnappen kun je prima uit de voeten met single gas detectors. Deze detecteren één soort gas maar het zijn uiterst betrouwbare apparaten. Ze kunnen een aantal jaar meegaan zonder dat je er onderhoud aan hoeft te plegen en ze werken op batterijen die je maar zelden hoeft te vervangen. Als je er zeker van wilt zijn dat het apparaat goed functioneert is het verstandig dit zo nu en dan te laten controleren zodat je ook zeker weet dat het in orde is.

Wanneer je meer gassen wilt meten

Als er maar één soort gas is dat vrij kan komen kun je prima uit de voeten met een single gas detector. Bestaat echter de kans dat er meer gassen tegelijk kunnen lekken dan kies je beter voor een multi gas meter. Deze zijn weliswaar duurder in aanschaf maar daar heb je bij meer gassen wel meer profijt van.

Kies een geschikte meter voor jouw bedrijf

Kijk voordat je een gas detectie meter aanschaft goed rond wat er allemaal te koop is. Kies de meter waar jij mee kunt doen wat je wilt en die je het handigst in het gebruik lijkt. Een duurdere meter is niet per definitie de beste keuze want als je met een voordeliger exemplaar kunt werken is dat ook genoeg. Kijk hoe je op de beste manier de veiligheid van je personeel kunt waarborgen en kies daar de meter bij die past.

Published by