De beste strafrechtadvocaat voor jou

Beschuldigd worden van een strafbaar feit, dat is geen pretje. En ongeacht of je schuldig bent of niet, er breekt een wispelturige en stressvolle periode voor je aan. Een goede advocaat kan je hier op een professionele en deskundige manier doorheen loodsen en je zaak tot het best mogelijke einde proberen te brengen. Maar hoe vind je zo iemand?

Stagiaire, een allrounder of specialist

Er zijn een groot aantal advocaten die hun diensten aanbieden en de eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of jouw zaak een stagiaire nodig heeft, een allrounder of een specialist. Stagiaires zijn aanzienlijk goedkoper, maar staan onder constant toezicht van een ervaren advocaat. Ongecompliceerde zaken kunnen hier dus baat van hebben. Is jouw situatie echter erg complex, dan kun je overwegen een specialist aan te nemen. Deze zal voldoende andere soortgelijke zaken hebben gezien en deze ervaring toe kunnen passen tijdens jouw proces. Een allrounder kun je kiezen als je het niet aandurft een stagiaire aan te nemen, maar wanneer een specialist niet nodig is.

Lidmaatschappen

Als het goed is heb je nu al een kleiner lijstje van mogelijke kandidaten en als je een advocaat Breda zoekt, is het nu verstandig om een aantal dingen te controleren. Ten eerste moet de advocaat lid zijn van de Nederlandse Orde van Advocaten en is hij dit niet dan mag hij zijn beroep niet uitvoeren. Ten tweede kun je kijken naar eventueel lidmaatschap van een specialistenvereniging, zoals de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland en de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators. Dit geeft je een garantie wat betreft de ervaring en de kwaliteit van de advocaat. Als laatste kun je tijdens een kennismakingsgesprek vragen stellen wat betreft de loopbaan, het tarief en de specialisatie van de advocaat om je een compleet beeld te vormen van deze persoon. Van de kandidaten die overblijven kun je nu vast iemand vinden waarmee het klikt en die je vertrouwt om jou te verdedigen.

Published by