Boekhouden

Leer op eenvoudige wijze boekhouden

Wil je meer inzicht hebben in je eigen administratie of wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Denk dan eens na over een cursus Basiskennis Boekhouden. Je leert tijdens de opleiding om te gaan met een administratie. Er worden verschillende boekhoudtechnieken besproken en je leert op overzichtelijke wijze hoe je een deugdelijke boekhouding bij kunt houden.

Wat maakt boekhouden zo belangrijk?

Als ondernemer maar ook als particulier is het bijhouden van een goede boekhouding belangrijk. Heb je in het dagelijks leven vaak te maken met een boekhouding dan is een opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) geen verkeerde investering. Ook al werk je bijvoorbeeld als administratief medewerker binnen een onderneming dan heb je ongemerkt ook vaak met boekhouden te maken. Je kunt altijd wat opsteken van de basiskennis boekhouden. Inzage in de actuele stand van zaken, een correct en up-to-date overzicht van debiteuren en crediteuren. Het zijn een paar voorbeelden die je door het voeren van een deugdelijke boekhouding met enkele muisklikken aan je werkgever kunt tonen. Het belang van een goede boekhouding is dat de onderneming dan altijd bijgestuurd kan worden als dat nodig zou zijn.

Verdiep jezelf in een boekhouding

Heb je de opleiding BKB gevolgd en heeft boekhouden je interesse? Dan is het mogelijk om bij Fabius Opleidingen een vervolgopleiding te volgen. Het Praktijkdiploma Boekhouden geeft je meer inzicht in een goede administratie. Je leert op adequate wijze boekhoudingen bij te houden en deze op dagelijkse wijze te verwerken in de verschillende administraties. Veel werkgevers zijn gebaat bij opgeleide medewerkers die weten hoe een boekhouding in elkaar zit. Hierdoor kan een onderneming besparen op de maandelijkse kosten die anders aan externe accountantskantoren betaald moeten worden. Als een administratie goed wordt gevoerd dan hoeft een accountant alleen maar te controleren en voor de nodige jaarstukken te zorgen. Je draagt op positieve manier je steentje bij aan een positieve ontwikkeling van de onderneming waar je werkzaam voor bent.

Published by