ALS MEDEWERKER PROJECTADMINISTRATIE KUN JE OVERAL AAN DE SLAG

Een medewerker projectadministratie is iemand die als administratief medewerker verbonden is aan een bepaald project. Zo’n project kan van alles zijn. Het kan gaan om de bouw van nieuwe woningen, het voeren van een verkiezingscampagne of het opzetten van een kledinglijn. Maar eigenlijk is alles mogelijk. Als projectmedewerker ben je dus bij heel veel organisaties welkom en kun je actief zijn in ongelooflijk veel verschillende branches.

Hoe ziet het takenpakket eruit?

Als medewerker projectadministratie ondersteun jij het project vanuit een administratieve rol. Dat wil zeggen dat jij zicht hebt op de voortgang van het project, weet hoe het ervoor staat met het budget en daarom ook het belangrijkste aanspreekpunt bent voor de betrokken partijen. Daarnaast regel jij vergaderingen, beheer je de agenda’s en verzorg je de urenregistratie. Een heel veelzijdige job. En het leuke van projectmatig werken is dat het enorm afwisselend is. Je bent namelijk altijd maar voor een beperkte periode werkzaam. En dan volgt er weer een nieuw project.

Maak je eigen keuzes

In veel gevallen kun je als medewerker zelf ook kiezen voor welk project je wilt werken. Als je dit strategisch aanpakt kun je je specialiseren in een bepaalde branche door steeds bewust je projecten uit te kiezen. Hiermee vergroot je je jouw kennis en vaardigheden over bepaalde onderwerpen. Dit maakt jou nog aantrekkelijker voor potentiele werkgevers en je kunt daardoor steeds vaker werken aan projecten die jouw interesse hebben.

Zit er toekomst in dit vak?

Jazeker. Omdat steeds meer bedrijven er voor kiezen om projectmatig te werken is er een toenemende vraag naar medewerkers projectadministratie. En dat geldt voor alle mogelijke bedrijfstakken in zowel fulltime als parttime functies. Je kunt deze baan dus heel goed combineren met een gezin of een leuke hobby.

Published by